Cultura tomatelor, ardeiului si vinetelor

Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 20 Mai. 2025
ISBN: 9786066490160
Editura: Mast
Anul publicării: 2013
Pagini: 125
Categoria: Argricultură
DESCRIERE
…in aceasta lucrare sunt prezentate tehnologiile de cultura la legumele din grupa „solano-fructoase” cu scopul de a oferi solutii practice pentru obtinerea unor recolte bogate si de calitate.
In aceasta grupa sunt cuprinse: tomatele, ardeii, vinetele si papalaul.
Cartoful timpuriu si de vara se trateaza in alta lucrare datorita particularitatilor biologice, ecologice si tehnologice diferite.
CUPRINS:
INTRODUCERE
CAPITOLUL I - TOMATELE
1. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
1. 2. Originea și aria de răspândire
1. 3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
1. 4. Exigențe ecologice
1. 5. Soiuri și hibrizi
1. 6. Tehnologia culturii tomatelor
1. 6. 1. Tehnologia culturii tomatelor în câmp
1. 6. 2. Cultura tomatelor în solarii
1. 6. 3. Tehnologia culturii tomatelor în sere
1. 6. 4. Tehnologia culturii tomatelor în răsadnițe
1. 7. Tehnologia producerii semințelor
de tomate
CAPITOLUL II - ARDEIUL
2. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
2. 2. Originea și aria de răspândire
2. 3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
2. 4. Exigențe ecologice
2. 5. Soiuri și hibrizi
2. 6. Tehnologia culturii ardeiului
2. 6. 1. Tehnologia culturii ardeiului în câmp
2. 6. 2. Cultura ardeiului în solarii
2. 6. 3. Cultura ardeiului în sere
2. 6. 4. Tehnologia culturii ardeiului în răsadnițe
2. 7. Tehnologia producerii semințelor de ardei
CAPITOLUL III - VINETELE
3. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
3. 2. Originea și aria de răspândire
3. 3. Particularitățile botanice și biologice în relație cu tehnologia
3. 4. Exigențe ecologice
3. 5. Soiuri și hibrizi
3. 6. Tehnologia culturii vinetelor
3. 6. 1. Tehnologia culturii vinetelor în câmp
3. 6. 2. Tehnologia culturii vinetelor în solarii
3. 6. 3. Tehnologia culturii vinetelor în sere
3. 6. 4. Cultura vinetelor în răsadnițe
3. 7. Tehnologia producerii semințelor de vinete
CAPITOLUL IV- PĂPĂLĂUL
4. 1. Origine și răspândire
4. 2. Particularități botanice și biologice.
4. 3. Exigențe ecologice
4. 4. Cultivare
4. 5. Tehnologia culturii
In aceasta grupa sunt cuprinse: tomatele, ardeii, vinetele si papalaul.
Cartoful timpuriu si de vara se trateaza in alta lucrare datorita particularitatilor biologice, ecologice si tehnologice diferite.
CUPRINS:
INTRODUCERE
CAPITOLUL I - TOMATELE
1. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
1. 2. Originea și aria de răspândire
1. 3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
1. 4. Exigențe ecologice
1. 5. Soiuri și hibrizi
1. 6. Tehnologia culturii tomatelor
1. 6. 1. Tehnologia culturii tomatelor în câmp
1. 6. 2. Cultura tomatelor în solarii
1. 6. 3. Tehnologia culturii tomatelor în sere
1. 6. 4. Tehnologia culturii tomatelor în răsadnițe
1. 7. Tehnologia producerii semințelor
de tomate
CAPITOLUL II - ARDEIUL
2. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
2. 2. Originea și aria de răspândire
2. 3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
2. 4. Exigențe ecologice
2. 5. Soiuri și hibrizi
2. 6. Tehnologia culturii ardeiului
2. 6. 1. Tehnologia culturii ardeiului în câmp
2. 6. 2. Cultura ardeiului în solarii
2. 6. 3. Cultura ardeiului în sere
2. 6. 4. Tehnologia culturii ardeiului în răsadnițe
2. 7. Tehnologia producerii semințelor de ardei
CAPITOLUL III - VINETELE
3. 1. Importanța alimentară, terapeutică și economică
3. 2. Originea și aria de răspândire
3. 3. Particularitățile botanice și biologice în relație cu tehnologia
3. 4. Exigențe ecologice
3. 5. Soiuri și hibrizi
3. 6. Tehnologia culturii vinetelor
3. 6. 1. Tehnologia culturii vinetelor în câmp
3. 6. 2. Tehnologia culturii vinetelor în solarii
3. 6. 3. Tehnologia culturii vinetelor în sere
3. 6. 4. Cultura vinetelor în răsadnițe
3. 7. Tehnologia producerii semințelor de vinete
CAPITOLUL IV- PĂPĂLĂUL
4. 1. Origine și răspândire
4. 2. Particularități botanice și biologice.
4. 3. Exigențe ecologice
4. 4. Cultivare
4. 5. Tehnologia culturii
RECENZII