Cultura radacinoaselor

Cultura radacinoaselor
Preț: 9,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066490191
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 108
Categoria: Argricultură

DESCRIERE

…din aceasta grupa fac parte multe plante legumicole cu agrotehnica asemanatoare, incadrate in mai multe familii botanice:
  • Fam. Umbelliferae: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina
  • Fam. Chenopodiaceae: sfecla rosie
  • Fam. Cruciferae: ridichile, napul comestibil
  • Fam. Asteraceae: scortonera si barba caprei
  • Fam. Malvaceae: batat

…plantele din aceasta grupă preferă climatul răcoros și umed, de aceea sunt răspândite până la 1000-1500 m altitudine și pana la 70 grade latitudine.

In afara de rădăcini, de la pătrunjel, sfeclă și țelină se consuma si frunzele.

Tehnologiile lor sunt simple, culturile înființandu-se prin semanare directă cu excepția țelinei.

Culturile în ogor propriu se seamănă în prima epocă.

Culturile se înființează primăvara, iar unele dintre ele (pătrunjel, păstârnac) pot fi înființate chiar din toamnă, având cerințe scăzute față de temperatură;

Nu suportă îngrășăminte organice nedescompuse aplicate in anul culturii, cu excepția țelinei și batatului.

Rădăcinoasele se păstrează bine în timpul iernii, cu excepția ridichilor de lună, de vară și a batatului.

Cu excepția ridichilor de lună, sunt plante bienale, care în primul an formează o rozetă de frunze și rădăcina îngroșată, iar în anul al doilea, tulpina floriferă, flori, fructe și semințe.

Necesită un sol bine pregătit, bogat în substanțe nutritive, curat de buruieni, deoarece semințele sunt mici și culturile au o densitate mare...


CUPRINS:

LEGUMELE PENTRU RĂDĂCINI

I. MORCOVUL

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


2. PĂTRUNJELUL PENTRU RĂDĂCINI

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice |
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii


3. PASTÂRNACUL.

  • Originea și aria de raspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


4. ȚELINA PENTRU RĂDĂCINI

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


5. SFECLA ROȘIE

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigente ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


6. RIDICHIILE

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


7. SCORȚONERA

  • Originea și aria de răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Tehnologia culturii


8. BATATUL

  • Origine și răspândire
  • Importanța alimentară și economică
  • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia culturii


9. BARBA CAPREI

10. BROJBA

  • Origine și raspândire
  • Importanța culturii
  • Particularități botanice
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri
  • Tehnologia de cultură


11. NAPUL COMESTIBIL

  • Origine și răspândire
  • Importanța culturii
  • Recomandări terapeutice
  • Caractere botanice și biologice
  • Exigențe ecologice
  • Tehnologia culturii
  • Producerea semințelor


12. HREANUL

  • Origine și arie de răspîndire
  • Importanță alimentară și economică
  • Recomandări terapeutice
  • Particularități botanice și biologia în relatie cu tehnologia
  • Exigențe ecologice
  • Soiuri cultivate
  • Tehnologia culturii hreanului

Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0477 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.