Curiozități despre nucile obișnuite, românești
1. Nucile obișnuite, cele care cresc din abundență în România, sunt niște fructe cu proprietăți cu totul deosebite, distingându-se dintre toate nucile prin conținutul cel mai ridicat de acizi grași esențiali omega-3. Omega-3 este una dintre marile descoperiri în materie de nutriție a ultimelor zeci de ani – practic toți nutriționiștii recomandând includerea unor surse bogate de omega-3 în dieta zilnică. Dacă nucile macadamia sunt Rolls Royce-ul familiei denuci, atunci nucile obișnuite se califică cu siguranță pentru premiul special de Cadillac!
2. Dacă aveți probleme cu somnul, atunci consumați puțin miez de nucă înainte de culcare. Miezul de nucă este bogat în melatonină, un hormon care te ajută să ai un somn bun și odihnitor. România se află în topul țărilor producătoare de miez de nucă.
Articole similare
- Nucile braziliene se luptă pentru titlul onorabil de rege al nucilor, fiind sursa naturală cea mai bogată în seleniu. O singură nucă braziliană este, de obicei, suficientă pentru a acoperi întreaga doza zilnică recomandată de seleniu. Seleniul este un antioxidant puternic care are un rol important în ”vânarea” și neutralizarea radicalilor liberi, ajutându-te astfel să rămâi mai tânăr și mai sănă...
- 1. Fisticul este cunoscut ca nuca zâmbitoare în Iran, iar în China ca nuca fericită. De aceea le-o fi plăcând copiilor atât de mult fisticul?! Copiii știu de unde vine fericirea! Or fi oare la fel de fericiți și părinții când trebuie să scoată peste 70 de lei pentru un kg de fistic crud?! 2. 90% din producția totală de fistic provine din Turcia și Iran, în timp ce Italia, Afganistan și S...
- 1. Atât fisticul, cât și migdalele au fost cunoscute oamenilor din cele mai vechi timpuri, fiind menționate în Geneza, prima carte din Biblie, în lista celor mai bune roade ale țării: ”Israel, tatăl lor, le-a zis: "Fiindcă trebuie, faceți așa. Luați-vă în saci ceva din cele mai bune roade ale țării, ca să duceți un dar omului aceluia, și anume: puțin leac alinător, și puțină miere, mirode...
Comentarii