Nucile braziliene se luptă pentru titlul onorabil de rege al nucilor, fiind sursa naturală cea mai bogată în seleniu. O singură nucă braziliană este, de obicei, suficientă pentru a acoperi întreaga doza zilnică recomandată de seleniu. nuci brazilieneSeleniul este un antioxidant puternic care are un rol important în ”vânarea” și neutralizarea radicalilor liberi, ajutându-te astfel să rămâi mai tânăr și mai sănătos.

 

Nucile braziliene sunt, de asemenea, fructele celui mai longeviv copac din lume (longevitate 500 - 600 ani). Copacul în care cresc nucile braziliene poate, de asemenea, să atingă înălțimi impresionante, ajungând până la o înălțime de 40-50 de metri și la un diametru de aproape 2,5 metri. La o înălțime atât de mare nu sunt prea mulți doritori care să se cațere în nuc pentru a-i culege fructele, preferând să le strângă de pe jos, atunci când acestea cad în mod natural pe pământ. În plus, capsula în care se află semințele nucilor braziliene, în număr de la 12 până la 20, cântărește între 1,4 și 1,8 kg. Ce s-ar întâmpla cu țeasta ta dacă ar lua cunoștință cu o astfel de capsulă aflată în cădere de la 40-50 de metri?! Nu ar fi o experiență prea interesantă!

 

Cele mai multe nuci braziliene vin din Bolivia, nu din Brazilia. Și atunci de ce se mai numesc nuci braziliene?! Nu ar trebui să se numească nuci boliviene?!

 
Află mai mult despre nucile braziliene pe 5Fructe.Ro: Nuci braziliene - beneficii și proprietăți