1. Atât fisticul, cât și migdalele au fost cunoscute oamenilor din cele mai vechi timpuri, fiind menționate în Geneza, prima carte din Biblie, în lista celor mai bune roade ale țării:

”Israel, tatăl lor, le-a zis: "Fiindcă trebuie, faceți așa. Luați-vă în saci ceva din cele mai bune roade ale țării, ca să duceți un dar omului aceluia, și anume: puțin leac alinător, și puțină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri și migdale.” Geneza 43:11

 

2. Migdalele au o perioadă de viață foarte lungă, putând fi păstrate în frigider până la 2 ani. Viața lungă a migdalelor se datorează faptului că acestea sunt bogate în vitamina E. Consumul a doar 28 grame de migdale asigură un aport de 37% a necesarului zilnic de vitamina E.

 

migdale

3. Circa 40% din totalul producției de migdale este achiziționat de către producătorii... de ciocolată. Producătorii de ciocolată nu se satură niciodată de migdale, aceștia încercând să-și facă cât mai atractive produsele nu doar prin gust, ci și prin conținutul sănătos de ingrediente. Fapt pentru care trag migdalele, arahidele sau alunele de pădure în ciocolată. Cu toate acestea recomandarea mea este să nu vă lăsați duși de vântul ciocolatei prea mult. Consumați nucile sub forma lor naturală – de dorit crudă – aceasta este forma cu cele mai multe beneficii pentru sănătatea ta!

 
Citește mai mult despre migdale și despre beneficiile lor pe 5Fructe.Ro: